Joomla 3 Templates by Varsity Jacket UK

Međugorje

Međugorje, jedno od najvećih svjetskih marijanskih središta, mjesto je koje svakodnevno posjećuju brojni hodočasnici iz cijeloga svijeta. Fenomen Međugorje počeo je u ljeto davne 1981. godine, kada se prema svjedočanstvu šestero djece, 24. lipnja u ovome hercegovačkom mjestu ukazala Kraljica mira. Mir je sažetak svih njezinih poruka, to je stanje u kojemu sve poruke date u Međugorju nalaze svoje ispunjenje.”  Preko vidjelaca Kraljica mira daje mjesečne poruke vjernicima u kojima desetci tisuća vjernika traže nadu, spas i ispunjenje svojih molitvi  i nada.

Međugorje je kao jedinstven fenomen u suvremenom svijetu koji u to krševito hercegovačko mjesto privlači milijune hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Prema nekim istraživanjima pretpostavlja se kako je Međugorje u posljednih 33 godine posjetilo preko 35 milijuna ljudi, što niti jedan drugi turistički centar u Bosni i Hercegovini a i šire nije uspio dosegnuti.

Kao jedan od silnih plodova Međugorja vidim doživljaj i iskustvo čovjeka kao osobe, Boga kao Boga. U Međugorju doživljavamo vjeru bjelodano kao osobni odnos između Boga i čovjeka.

Ukazanjem Kraljice Mira, Međugorje se razvilo turistički i postalo je nezaobilazna destinacija s bogatim vjersko-molitvenim sadržajem za milijune hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Tijekom cijele godine u Međugorju se održavaju brojni seminari i festivali, a među njima, svakako treba istaknuti Festival mladih  koji se već 20 godina održava u Međugorju. “U vrijeme održavanja mladi diljem svijeta mole se, pjevaju, svjedoče o svojoj vjeri, sudjeluju u procesiji i klanjanju, druže se i razgovaraju.”

Festival mladih se svake godine održava u prvim danima mjeseca kolovoza i u vrijeme njegova trajanja Međugorje je svjetski centar mladih iz kojega se svijetu šalju poruke mira, ljubavi i vjere. Hodočasnici koji dođu u Međugorje uz nezaobilazan posjet Brdu ukazanja i Križevcu, u svetištu imaju prigodu posjetiti još nekoliko zanimljivih odredišta.

 

Naša lokacija

Facebook